VAPEKS

UBRZANJE U PRAVI ČAS!

„Prva tri kruga trči najbrže što možeš a onda, ubrzavaj!“
Ovo je maksima koja treba da bude vodilja u današnje vreme burnih promena. Jer se danas, po rečima Dejvida Vajsa, kompanije dele na brze I mrtve.

Počinjemo ovim uvodom,da bismo lakše pojasnili zašto je vlasnik kompanije „Vapeks“ krajem 2005. odlučio da profesionalizuje menadžment i angažovao je jednog od nas.
Naime kompanija je već bila uspešna… imala je rast, kupila je novi, savremeni proizvodno-poslovni prostor, ugovorila je kupovinu najsavremenije opreme za proizvodnju poliuretanskih pena „Multifleks“ kompanije Hennecke, ćerke globalnog lidera, nemačkog Bayer-a…

PUT ZA PRILIV NOVE ENERGIJE

Ako je to tako, zašto su onda bile neophodne promene u menadžmentu?

Pre svega, treba istaći reči vlasnika „Vapeksa“, g-dina Vladimira Rakićevića, upućene novopostavljenom direktoru Dušanu Jovanoviću: ”Mi smo kompaniju doveli do ovog nivoa i dalje ne znamo. Dosadašnji menadžment se usled velikih i brzih promena – istrošio!”
Kako su ovo krupne reči. Ovo je veliko priznanje koje je otvorilo put za priliv nove energije. Vladimir Rakićević, treba da uđe u anale, jer je jedan medju hiljadama koji je ovo priznao.

Ovom prilikom mu još jednom zahvaljujem na šansi koju mi je pružio. A koju sam ja zgrabio.

STRATEGIJA RAZVOJA

Oformljen je tim za promene i pripremljen je akcioni plan za izradu prvog Biznis plana za 2006. godinu:

– Zaposleni su podeljeni u timove sa najvećim nivoom samostalnosti i ovlašćenja, nalik na podsticaj za preuzimanje odgovornosti koje zagovara savremeno, agilno upravljanje i SCRUM pristup.

– Napravljena je nova organizaciona shema sa opisom ovlašćenja i odgovornosti. U okviru nove organizacije oformljen je multidisciplinarni tim eksperata, kao podrška svim funkcijama u kompaniji. Glavni zadatak tima eksperata je bio podrška strateškom planiranju na svim nivoima i izrada Strategije razvoja. Strategija je snaga koja okuplja i motiviše sve timove i raspoložive snage na akciju i ugradili smo je u prvi Strateški plan 2006-2010.

BROJNI RAZVOJNI PROJEKTI

Biznis planom su pokrenuta još dva velika projekta:

– Uvođenje IMS -a ( Integrisani Sistem Menadžmenta), kojim je upravljanje usklađeno sa ISO 9001, ISO 14001 i OHSAS 18001 standardima (poslovni procesi, zaštita životne sredine  zaštita na radu).

– Uvodjenje ISV-a (Informacioni Sistem Vapeksa) uz podršku tima okupljenog oko inženjera Raja Mijatovića, koji je konstruisao opremu za livenje  a potom  i CNC opremu za rezanje sunđera.

Redizajn vizuelnog identiteta za potrebe moderne tržišne komunikacije, neophodne za izgradnju imidža moćne kompanije koja se brzo razvija u holding.

Započete promene su pokrenute u skladu sa najboljom praksom znatno većih kompanija, sa vizijom da se ugledamo na njih.

SNAGOM ZNANJA I TIMSKOG RADA

Započet je velik projekat ubrzane promene i jačanja unutrašnjeg potencijala kompanije:

– Kontinuirana edukacija na svim nivoima – neophodna i za napredak kompanije ali i za lični razvoj zaposlenih na svim nivoima. Izgradnja svesti kod svih, da gradimo građevinu na koju ćemo biti ponosni i  o kojoj ćemo pričati našoj deci.
– Ekspertski tim psihologa je napravio psihološke profile svih zaposlenih kako bismo uklopili novopromljene menadžere u funkcionalan i komplementaran tim.
– Formiran je tim za prodaju i marketing koji je trasirao ubrzan razvoj tržišta na osnovu intenzivne komunikacije sa kupcima o razvoju njihovog poslovanja i razmene podataka sa tržišta – u skladu sa najboljom praksom organizacije prodaje vodećih globalnih kompanija.
– Izgradnja patnerskih odnosa podržana je profesionalnom web prezentacijom i filmom o mogućnostima za saradnju, kao i atraktivnim nastupima na Sajmu nameštaja u Beogradu.
Vapeks je grabio koracima od sedam milja i vrlo brzo je izašao na pistu gde se razvijaju velike brzine. Posle pregovora sa vodećim evropskim proizvođačima, za strateškog partnera za ubrzani razvoj je izabran ruski FOAM LINE.

POBEDNIČKA ORGANIZACIONA KULTURA

Kompanija FOAM LINE  je imala viziju da postane vodeći evropski proizvođač sunđera i druga po veličini u svetu.
U svom sastavu je imala čak 17 fabrika za proizvodnju poliuretanskih pena za različite potrebe industrije. Vrlo brzo smo zajedno prepoznali trend razvoja biznisa u našem regionu – porast proizvodnje tapaciranog nameštaja i dušeka koji našu industriju ubrzano gura napred!

Proizvodnja sunđera zahteva model ekonomije obima – samo kompanije koje prodaju više od 5000 tona mogu da se razvijaju i rastu! U suprotnom, životare i proguta ih prvi ozbiljan konkurent.

Viziju strateškog partnerstva smo podržali i osnovom koju smo uveliko gradili u kompaniji – visoko kvalitetne ljude. opremu sa zgradama i tehnološkim znanjem i organizacionom kulturom. Već smo dokazali i sebi i konkurentima koji su nestali sa tržišta, da oprema i zgrade mogu da se kupe, ali kulturu koja im daje snagu i vitalnost, moramo svakodnevno da gradimo.

Podsticajna organizaciona kultura od naših saradnika stvara pobednike i omogućava izgradnju sistema u kom su spremni da uče i da se menjaju na bolje.

Sistem koji su izgradili ih na to navodi i inspiriše!

REGIONALNI LIDER ZA SAMO 3 GODINE

Vladimir Rakićević, osnivač Vapeksa: ”Radili smo najbolje što smo umeli, uvodili inovacije, osvajali i domaće i svetsko tržište. Mnogo toga smo radili pionirski, kada sve ponovo sagledamo iz ove perspektive! Vodio nas je entizujizam i osećaj da možemo više. Odluka da rukovodjenje prepustim iskusnom menadžeru doneta je u želji da  pokažemo da smo u oblasti proizvodnje sunđera spremni da pomerimo granice mogućeg!”
Dr. Ciril Kastelic, svetski priznat autoritet u oblasti proizvodnje poliuretanskih pena, član Stručnog saveta kompanije: ”Vapeks je prepoznao svetske trendove i pravovremeno donosio najbolje strateške odluke, koje će, siguran sam, doprineti izgradnji najbolje, najveće i najmodernije fabrike na Balkanu!“
Pavel Serous, direktor za marketing i strateški razvoj FOAM LINE grupe: ”Vapeksova najveća moć je u ljudima.U menadžmentu. Mislim da je Dusan Jovanović, veliki menadzer. To nije smo kompliment za njega, već i za nas koji smo sa Vapeksom postigli dogovor o partnerstvu. Jer mašine i lokaciju  možemo da kupimo novcem.  Ali, ljudi su ta ogromna moć kompanije koja raste. Vapeks je tako kupio nas!“
Andrey Kaminski, predsednik FOAM LINE grupe: ”Vapeks jetokom 2007. godine  imao najveći rast od 40%, u okviru našeg holdinga. Time je zaslužio najviše kompanijsko priznanje – “Gramotu”, našeg Oskara za razultate! Kada sam pre godinu dana istakao da je Vapeks kompanija koja je sa aspekta strategije i menadžmenta slična našoj, nisam očekivao da će nam tolikom brzinom i sa takvim entuzijazmom pokazati da je sve moguće kada imaš cilj! Od nas su samo imali dobar vetar u leđa. Sve što su postigli, rezultat je njihovog rada i  vere.”
Revizorska kuća KPMG je tokom 2008. godine procenjivala vrednost Vapeksa. Stručni tim KPMG-a, na čelu sa g-dinom Dejanom Kokanovicem, nakon pregleda dostavljenih materijala, najpohvalnije se izrazio za kvalitet organizacije i upravljanja kompanijom.
Privredna komora Kraljeva je za 2007. godinu dodelila kompaniji Vapeks nagradu za Izuzetan razvoj i unapređenje privrede.  ”Za nagradu nas je opredelilo izuzetno poslovanje u 2007. godini, što je doprinelo ukupnom razvoju regiona” rekao je tim povodom, Predsednik Privredne Komore, g-din Mladomir Novaković.
I na kraju, o pobedničkoj atmosferi govore reči Ivane Božović, menadžera prodaje: ”Najvažnije je kada ujutru ustaneš iz kreveta i krenes na posao sa osmehom, bez opterećenja, sa željom da otpočneš radni dan. Tada nije bitno koliko dan traje, ni koliko sebe daješ! Mogla bih da provodim čitave dane na poslu a da ne osetim umor. Svakog dana iznova dajem svoj maksimum, jer volim da gradim odnos sa kupcima, da uvek pružim više…“

5 PUTA POVEĆANA VREDNOST KOMPANIJE

Tokom tri godine naše intenzivne saradnje (2006-2008. godine), kompanija „Vapeks“ je prerasla u  „Vapeks grupu“, holding sedam kompanija i sedam predstavništava u pripremi.

Prihodi kompanije su utrostručeni a tržišna vrednost je porasla čak 5 puta. Prema proceni KPMG 2008. godine, „Vapeks grupa“ je procenjena na 12 miliona evra.

Snaga vizije i promišljenog upravljanja razvojem, uz predan rad Vapeksovog tima, stvorili su regionalnog lidera – kompaniju za primer u celom privrednom okruženju. Jedan broj nekadašnjih menadžera je uspešno razvio samostalan posao a „Vapeks“ i dalje drži lidersku poziciju, uz prodaju i na tržištima van Balkana.

€ 5.000.000

1800 tona sunđera u 2005. godini

€ 7.500.000

2700 tona sunđera u 2006. godini

€ 10.000.000

3800 tona sunđera u 2007. godini

€ 15.000.000

5300 tona sunđera u 2008. godini